Faculty of Tourism and International Communication
Факультет туризму та МК забезпечує підготовку фахівців за такими освітніми рівнями:
- «Бакалавр» – з нормативним терміном навчання 3 роки та 10 місяців, спеціальність 242 «Туризм» (денна та заочна форми навчання), кваліфікація фахівець з туризму.
- «Бакалавр» – з нормативним терміном навчання 3 роки та 10 місяців, спеціальність 241 «Готельно-ресторанна справа» (денна та заочна форми навчання), кваліфікація фахівець з готельно-ресторанної справи.
- «Магістр» – з нормативним терміном навчання 1 рік та 4 місяці, спеціальність 242 «Туризм», кваліфікація магістр з туризму. Туризмознавець (денна та заочна форми навчання).
Випускники факультету туризму та міжнародних комунікацій згідно з Державним класифікатором можуть працювати на таких посадах:
- Керівники виробничих підрозділів у - туристично-рекреаційній справі.
- Керівники виробничих підрозділів у закладах ресторанного господарства та інших засобах розміщення.
- Керівники підрозділів у сфері культури, відпочинку та спорту.
- Керівники малих підприємств — готелів та закладу ресторанного господарства без апарату управління.
- Менеджери (управителі) в організації діяльності туристичних агентств та бюро.
- Менеджери (управителі) туристичних агентств та бюро.
- Менеджери (управителі) в торгівлі, готелях та закладах ресторанного господарства.
- Менеджери (управителі) в готелях та інших засобах розміщення
- Менеджери (управителі) в готельному господарстві
- Менеджери (управителі) у сфері досліджень та розробок – у галузі «туризм та рекреація»
- Менеджери (управителі) в закладах ресторанного господарства
- Менеджери (управителі) в ресторанах
- Менеджери (управителі) в кафе, барах, їдальнях
- Менеджери (управителі) на підприємствах, які готують та постачають готові страви (кейтерінг)
- Менеджери (управителі) у сфері культури, відпочинку та спорту
- Професіонали в галузі туристичних маршрутів
- Професіонали в галузі економіки, соціології, археографії, археології, географії - туризму
- Наукові співробітники (археографія, археологія, географія, кримінологія, палеографія, соціологія - туризму)
- Професіонали в галузі туризму, готельної, ресторанної та санаторно-курортної справи
- Професіонали в галузі туризму
- Наукові співробітники (туризмологія, екскурсознавство)
- Туризмознавці
- Професіонали в галузі готельної та ресторанної справи
- Професіонали із готельної та ресторанної справи
- Професіонали в галузі санаторно-курортної справи
- Наукові співробітники (рекреалогія)
- Професіонали із санаторно-курортної справи
- Професіонали з контролю за якістю в готельно-ресторанній та туристично-рекреаційній справі
- Організатори у сфері культури та мистецтва (фестивальний туризм)
- Агенти з туризму
- Гіди в подорожах
- Доглядачі будинків та працівники закладів ресторанного господарства
- Доглядачі будинків та чергові в готелях та гуртожитках
- Агент з організації туризму
- Адміністратор бази даних (туристично-інформаційний центр)
- Адміністратор даних
- Вища посадова особа громадської організації (у галузі культури, туризму)
- Відповідальний секретар федерації виду спорту (спортивний туризм)
- Гід
- Гід-перекладач
- Дегустатор (рекламна діяльність)
- Директор малої фірми (рекламно-туристичної та ін.)
- Екскурсовод
- Екскурсознавець
- Завідувач агентства з іноземного туризму
- Завідувач атракціону
- Завідувач бюро (подорожей, екскурсій)
- Завідувач корпусу готелю
- Завідувач номерного фонду готелю (туристичного комплексу та ін.)
- Завідувач парку культури та відпочинку
- Завідувач пересувної виставки
- Завідувач підприємства громадського харчування
- Завідувач пляжу
- Завідувач поверху готелю
- Інженер з комп’ютерних систем
- Інженер з підготовки кадрів
- Інженер з рекреаційного благоустрою
- Інспектор з контролю якості продукції
- Інспектор з ліцензування туризму
- Інспектор з туризму
- Інструктор навчально-тренувального пункту
- Інструктор навчально-тренувального центру
- Інструктор підводного плавання (рекреаційний дайвінг)
- Інструктор-методист з туризму
- Керівник (студії за видами мистецтва та художньої творчості, любительського обєднання, клубу за інтересами та ін.)
- Керівник гуртка
- Керуючий готелем (пансіонатом, кемпінгом і та ін.)
- Керуючий готельним господарством
- Керуючий підприємством харчування
- Консультант з маркетингу
- Конторський службовець (подорожі)
- Контролер якості
- Організатор культурно-дозвіллєвої діяльності
- Майстер ресторанного обслуговування
- Менеджер (управитель) з персоналу
- Менеджер (управитель) з питань регіонального розвитку
- Менеджер (управитель) з туризму
- Менеджер (управитель) ресторану
- Менеджер (управитель) у готельному господарстві
- Менеджер (управитель) у видавничій діяльності
- Науковий співробітник (туризмологія, екскурсознавство)
- Начальник бази туристської
- Начальник дільниці ресторану (кафе, їдальні, та ін.)
- Начальник команди з виду спорту (збірної, клубної)
- Начальник навчального (навчально-тренувального) центру
- Начальник табору туристського
- Оператор автоматизованого розрахунку у готелі
- Оператор інформаційно-комунікаційних мереж
- Оператор служби перевезень
- Організатор подорожей (екскурсій)
- Організатор театралізованих народних свят та обрядів
- Організатор туристичної і готельної діяльності
- Оргсекретар (асоціації, союзу, федерації)
- Провідник (за видами туризму)
- Редактор карт
- Режисер театралізованих заходів та свят
- Тренер з виду спорту (федерації, збірної команди, спортивної школи тощо)
- Туризмознавець
- Фахівець з готельного обслуговування
- Фахівець з рекреації
- Фахівець з туристичного обслуговування
- Фахівець із гостинності в місцях розміщення (готелі, туристичні комплекси та ін)
- Фахівець із готельної справи
- Фахівець із конференц-сервісу
- Фахівець із організації дозвілля
- Фахівець із ресторанної справи
- Фахівець із санаторно-курортної справи
- Фахівець із стандартизації, сертифікації та якості
- Фахівець із туристичної безпеки
- Черговий з роботи з представниками інтуриста та управління з обслуговування дипломатичного корпусу
- Черговий інформаційно-довідкової служби
- Черговий по поверху (готелю, кемпінгу, пансіонату)
- Молодший науковий співробітник (рекреалогія)
- Інструктор оздоровчо-спортивного туризму (за видами туризму)
- Стюард (готелі та інші місця розміщення)
- Стюард (заклади ресторанного господарства)
- Майстер ресторанного обслуговування
- Робітник з надання послуг у сфері сільського туризму
- Керівник туристської групи
- Завідувач агентства з іноземного туризму
- Завідувач туристичного агентства
- Майстер ресторанного обслуговування (водний транспорт)
- Молодший науковий співробітник (рекреалогія)
- Молодший науковий співробітник (туризмологія, екскурсознавство)
- Стюард (готелі та інші місця розміщення)
- Стюард (заклади ресторанного господарства)
- Стюард (інші послуги фізичним та юридичним особам)
- Стюард (послуги у дорозі)
- Фахівець з розвитку сільського туризму
Відповідальний за інформацію: канд. геогр. наук, професор. Габчак Н.Ф.
Дата оновлення сторінки: 03.07.2018